Collecties

Signature

De Signature collectie is de zorgvuldig samengestelde eigen collectie van Editex. Met deze collectie willen we iedereen stimuleren om een eigen identiteit te creëren. Daarom gaven we ze de naam Signature. Deze Signature collectie speelt in op de nieuwste trends. Bovendien staat ze bekend om haar grote diversiteit en hoogwaardige kwaliteit. 2 keer per jaar lanceren we een nieuwe lading stoffen om de mooiste kledingstukken mee te maken.

Basic

De basic collectie bestaat uit tijdloze, universele kleuren die meerdere seizoenen lang meegaan in onze collecties. Zo kan je verschillende soorten stoffen in uiteenlopende kleuren vinden. Van jeans, jersey of french terry tot chiffon. Je kan ze allemaal terugvinden in de basic collectie.

Eva Mouton

We zijn heel trots dat wij de collectie van Eva Mouton mogen verdelen. De vrolijke tekeningen van Eva kan je nu omtoveren tot een je favoriete kledingstuk. Ideaal voor de garderobe van de kids! Editex en Eva Mouton zijn een match made in heaven. Eva zorgt voor de prachtige tekeningen en wij vertalen ze naar kwaliteitsvolle stoffen. Waar wacht je nog op? Aan de slag met die stofjes!

Le Loup Art

Louise Le Loup fantaseert, tekent en schildert al heel haar leven elke dag. Ze houdt van verrassingen, de kindertijd, kleuren en jezelf het onmogelijke inbeelden. Ze mixt wat ze met haar ogen fotografeert op straat, in musea, in winkels op Instagram of in magazines, om tot een creatief resultaat te komen. Maar haar hart drijft haar telkens naar dingen uitvinden voor kinderen.

WISJ Designs

De S in WISJ designs staat voor Sofie, de oprichtster van het label. Eind 2014 begon ze met het naaien van babykleertjes voor haar oudste dochter Jente (de J in WISJ designs). In 2016 startte ze een blog met verhalen over deze kleine diva en de bijbehorende naaisels. Even later tekende ze zelf een heel eenvoudig jurkje voor Jente dat uiteindelijk in een aantal maten op de blog kwam. Dat bleek onverwachts best geliefd te zijn in naailand. En zo was er eind 2018 WISJ designs met een nieuwe website en een eerste ‘echt patroon’ in de webshop. Ondertussen zijn het er al zo’n vijftien. WISJ designs is in de eerste plaats een patronen label. Ondertussen ontwerpt Sofie ook stoffen. Eenvoudige, grafische prints met een knipoog naar recente dagdagelijkse gebeurtenissen zijn hier de rode draad.

Bel'etoile

In samenwerking met Isabelle van Bel’etoile bracht Editex 2 stoffencollecties uit, eentje in 2020 en eentje in 2021. Ook zijn er een heleboel leuke ontwerpen die perfect te combineren zijn met deze (en andere) kwaliteitsvolle stoffen.

Bruidscollectie

Neem de regie over je bruidsjurk zelf in handen. Kies uit de prachtigste stoffen en begin alvast te dromen van die perfecte jurk!